Rólunk

Tisztelet a Bátyáknak és minden Vöröskeresztesnek!

Ma egy nagy út végéhez értünk. (Most nem csak a szállástól a várig tartó sétáról beszélek 🙂 ) Hanem arról az erőfeszítésről, lankadatlan érdeklődésről, ami ennek a társaságnak a tagjait jellemezte az elmúlt egy évben.

Miért is vagyunk most itt? Azért, hogy jól érezzük magunkat, és együtt legyünk azokkal, akikkel már több éve, esetleg egy évtizede dolgozunk azért, hogy emberibb legyen ez a világ, kevesebb legyen a jaj szó, a szenvedés, és több legyen a tenni akaró segítő kéz. Mindezeket a Vöröskereszten keresztül tettük, mert meglátásunk szerint ma nincs hazánkban és a világon még egy olyan emberbaráti szervezet, amelynek alapítójának alapelveivel, szellemiségével egyet tudunk érteni és aszerint cselekedni.

A hosszú évek alatt, amelyeket itt töltöttünk elsajátítottuk az elsősegélynyújás, sebimitáció, csoportszervezés, és egyéb vöröskeresztes ismeretek elméletét és gyakorlati alkalmazását. Szabadidőnk nagy része ezen ismeretek továbbadásával telt.

Aki ezeket hallja azt mondaná, hogy milyen nagyszerű és nemes dolgokat művelnek ezek a fiatalok. Mégis, akkor miért gondoljuk úgy, hogy valami nem a megfelelő módon zajlik?

Elsősorban azon a tapasztalatok miatt, amelyeket más nemzeti társaságoknál szereztünk. Másodsorban a Föderáció Stratégia 2010-ben leírtak miatt. Harmadsorban pedig a saját tapasztalataink szólítanak cselekvésre.

Mindnyájan tisztában vagyunk azzal, hogy a világ változik. Elég csak bekapcsolni a tévét, elolvasni az újságokat, megnézni a netet és máris világossá válik, hogy világunk nem az általános béke és nyugalom korszaka felé halad. Hanem jó esetben is környezeti katasztrófák garmada, háborúk tucatjai várhatók. Az egyetlen olyan civil szervezet, ami hatékony segítséget tud nyújtani a tömeges katasztrófák esetén az a Vöröskereszt. Mégis azt látjuk, hogy nincs felkészülve a hatékony cselekvésre, sem szellemileg, sem fizikailag, sem anyagilag.

Ezért mi, akik itt vagyunk és egy magas rangú vöröskeresztes vezető, akinek kilétét hivatalosan homály fedi, egy éve úgy gondoltuk, hogy életre kell kelteni egy olyan csoportot melynek tagjai tapasztalt, képzett fiatal önkéntesek, akik hosszú távon képesek és akarnak is tenni azért, hogy amikor eljön a nagy változások ideje, mindenki felkészült és cselekvőképes állapotban legyen. Ehhez megfelelő önkéntesek, képzett szakemberek, korszerű felszerelés, kiterjedt kapcsolat rendszer, hatalmas tenni akarás, és szabad kéz szükséges.

Ahhoz, hogy ezek megvalósuljanak, szükség van az ÁRNYÉKCSOPORTRA!

Mert ez az a társaság, aki a letéteményesévé vált az ügyek valódi, hathatós, gyors intézésének a mozgalmon belül.

Az előttünk álló munkához erőt, egészséget, kitartást és méltó társakat kívánok!

Nógrád, 2005.VI.25.

Reklámok